,,Căldură mare
mon cher!’’
O zi caniculară în
care n-ai chef decât să te duşuieşti, să te înfăşori în cearceaf, fără să te
ştergi şi să te împrieteneşti cu ventilatorul care îţi răceşte apa de pe ţoală
şi implicit pielea, din care ies aburi.
Cu toate astea
mai trebuie să şi mănânci, aşa că, te scoli mintenaş, când soarele abia se
întinde, ca un bărbat răsfăţat o noapte întreagă şi te pui pe treabă... nu, nu
îţi răsfeţi din nou bărbatul, ci ataci frigiderul, uşurându-l de legume. În
fiecare zi femeia se întreabă: ce să mai gătesc astăzi? Pe o zi toridă ca asta,
mănânci ades nelipsitele roşii cu brânză. Dar până când? Până când te saturi.
Eu mi-am luat inima în dinţi şi am purces să mă coc, de bună voie şi nesilită
de nimeni.
Mi-am propus să fac o supă cu găluşte şi pulpe de pui la cuptor, cu
legume sote şi salată chinezească.
Încerc să mă mişc repede, să nu se înfurie
soarele, aşa cum face zilnic, dând buzna în casă, ca un bărbat gelos.
Pentru supă, iaca
ingredientele:
·
2 morcovi
mari, 2 cepe potrivite, un ardei, doi cartofi mici,
2 ouă, griş, o legătură de pătrunjel, pui;
Mod de preparare:
Se pârleşte puiul, se spală şi se trimite la plimbare în oala cu apă fiartă,
în care s-a pus sare;
se spumează fiertura, după care legumele întregi, mai puţin morcovul, care
este tăiat rondele, se îneacă în oală pentru a ţine companie orătaniei, circa o
oră; se scoate puiul şi se aşează în tava de cuptor.
Cum preparăm găluştele?
Separăm albuşurile de gălbenuşuri, punem un praf de sare albuşurilor apoi
le batem bine; adăugăm gălbenuşurile pe rând şi grişul ploicică, până când
obţinem o cremă groasă pe care o punem în oală folosind linguriţa. Turnăm puţină
apă rece, pentru a stagna fierberea rapidă apoi acoperim şi le lăsăm să fiarbă
la foc mic, circa 10 min. Când pufoasele se ascund, adică se lasă la fundul
oalei, totul e gata. Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
Pentru pui cu legume sote avem
urmatoarele ingrediente:
* 4 morcovi mari, 1 kg. de cartofi mici, un ardei gras, 2 rosii mari,
pătrunjel, sare şi piper după gust.
E cea mai simplă reţetă.
Se aşează puiul în tava cuptorului, se taie
legumele care se pun în acelaşi loc, se ung cu ulei, se presară sare şi piper
apoi se introduc la cuptor circa 1 oră.
Înainte
După
varza chinezească, un amestec între andive şi varză, nu se spală,doar se jetuieşte puţin, se toacă subţire, se adaugă sare ulei şi
zeamă de lămâie apoie se amestecă bine
mmmmm! totul în numai 2 ore
S-aveţi poftă!
Asta-i tot
Acum vine si desertul -
Gastroinimia
Iei o bucată
inimă sălbatică flambată
în iubire
presari peste ea un praf de dorinţă
,,n,, linguriţe acorduri de pian
din clapele mângâiate de Clayderman
apoi amesteci bine
până se omogenizează compoziţia
adaugi un vis erotic
pasiuni legănate de bluzz
în mijlocul unei ploi de vară aristocrate,
asezonată cu două guri
de vin rubiniu
peste care torni un dressing
de săruturi şi mângâieri tandre
strălucind în lumina difuză a unor lumânări
împrăştiind arome de afine-n soare...
Ungi tava sufletului cu ulei de floare-dragostei,
o tapetezi cu praf de dorinţă, cu zâmbete şi flori
apoi le introduci în cuptorul tinereţii veşnice
circa
o viaţă lumină.
miauuu!uite ce interes am eu pentru femeile plinuţe! mi-ee sooomn de chic de-anchişoarelea!
în iubire
presari peste ea un praf de dorinţă
,,n,, linguriţe acorduri de pian
din clapele mângâiate de Clayderman
apoi amesteci bine
până se omogenizează compoziţia
adaugi un vis erotic
pasiuni legănate de bluzz
în mijlocul unei ploi de vară aristocrate,
asezonată cu două guri
de vin rubiniu
peste care torni un dressing
de săruturi şi mângâieri tandre
strălucind în lumina difuză a unor lumânări
împrăştiind arome de afine-n soare...
Ungi tava sufletului cu ulei de floare-dragostei,
o tapetezi cu praf de dorinţă, cu zâmbete şi flori
apoi le introduci în cuptorul tinereţii veşnice
circa
o viaţă lumină.
C&M - da? ia uite cum ai să dormi tălică pe preşul de la uşă,cum o să mănânci din gunoaie, cum o să las căpuşele şi puricii să te devoreze, până când ai să te râzgândeşti...crrrrrrrrrrrrraiule!
basta
basta