RADIO VOCATIV

duminică, 20 ianuarie 2013

Formatia Rapsotree- folk la tine acasă





 
Mihai Mitrea - Locul 2 interpretare alături de Răzvan Băicoianu şi Alexandra Popescu
Am început să cânt acum 2 ani şi jumatate, prima zi de liceu a fost de altfel şi prima zi în care am pus mâna pe chitara, şi de atunci nu pot spune că am facut altceva decât muzica în timpul meu liber. Treptat pasiunea mea pentru arta s-a extins şi în teatru dar muzica este şi va ramane preferata mea.
Primul premiu pe care l-am câştigat a fost la Folk fără Vârstă 2010, premiul I la interpretare cu melodia Hallelujah a lui Leonard Cohen. Muzica este pentru mine un refugiu, un mod de eliberare de grijile preponderent legate de şcoala şi nu în ultimul rând muzica reprezintă distracţie.

Radu Mitrea - Locul 2 Creaţie alături de Diana Rubinescu
De când mă ştiu respir muzică. Tind să cred că, la naşterea mea, în maternitate se auzea un scurt fragment din Toccata de Bach . Deşi pot spune ca am cântat de mic, muzica a apărut ca o pasiune în clasa a 8-a, odată cu prima mea chitară. Apoi a urmat un curs autodidact de chitară şi voce, pe parcursul căruia am întalnit o profesoară specială, o profesoară fără de care, recunosc că, muzica ar fi rămas la stadiul de audiţie continuă şi probabil viaţa mea nu ar fi fost aşa cum este acum, dna Petruţa Păcuraru.
Printre premiile pe care le-am caştiat de-alungul timpului se numără: Locul I anul trecut la Folk Fără Vârsta atât la creaţie cât şi la interpretare, completat cu Locul II şi Locul III  interpretare a aceluiaşi concurs şi cel mai recent succes - câştigarea festivalului Toamna Baladelor alături de colegul meu, Răzvan şi de fratele meu, Mihai. Împreună formăm grupul Rapsotree şi susţinem în continuare concerte în cluburile bucureştene, împreună cu prietenul şi tatăl nostru spiritual, Ovidiu Mihailescu.Îmbinată cu teatrul, o altă afinitate descoperită târziu, muzica mi-a întregit sufletul, nu stiu unde aş fi acum fără ea, fără parinţii care m-au susţinut, fără doamna profesoară,  care dupa al 4-lea concurs, mi-a spus “Radu , a fost prima oară cand nu ai falsat deloc!“, fără prieteni. Aş vrea ca această pasiune să devina în viitor un mod de viaţă, dar până atunci, trăiesc prezentul, pentru că este minunat.
Share |